EntertainmentTv-Cinema

6 καλά κρυμμένα διαμάντια που θα βρεις στο Disney+

Ο κατάλογος του Disney+ είναι πλούσιος, αλλά επικεντρωμένος κυρίως σε μεγάλα χιτ και αναγνωρισμένα franchises. Εμείς ψάξαμε αυτά τα κρυμμένα διαμαντάκια που κάνουν τη διαφορά.

Ακολουθούν μερικά από τα hidden gems του Disney+.

Grosse Pointe Blank

Ο εκτελεστής Martin Blank (John Cusack) δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του, με αποτέλεσμα να αποτύχει σε μία από τις αποστολές του. Τότε θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Grosse Pointe του Michigan, με αφορμή την 10ετή επανένωση του Λυκείου του. Εκεί θα συναντηθεί ξανά με τη Debi Newberry (Minnie Driver), μία παλιά του σύντροφο που είχε στήσει στον μεγάλο χορό του σχολείου. Στο μεταξύ η γραμματέας του (Joan Cusack) προετοιμάζει μία ακόμα ανάθεση εκτέλεσης όσο είναι στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ένας διαταραγμένος αντίπαλός του (Dan Aykroyd) αρχίζει να τον καταδιώκει.Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

Το Grosse Pointe Blank είναι το είδος ιδιόμορφης κωμωδίας που βασίζεται στους χαρακτήρες της και σε μία ανάλαφρη απροβλεψιμότητα, κάτω απ’ την οποία κρύβονται έξυπνα σκοτεινές περιοχές. Θα γελάς μέσα απ’ τον πόνο σου και θα δεις μία ταινία της οποίας την ύπαρξη πιθανώς δεν γνωρίζεις καν.

Waking Sleeping Beauty

Μέσω εκτεταμένης χρήσης αρχειακού υλικού, ο ντοκιμαντερίστας Don Hahn εξερευνά το πώς το στούντιο της Disney βγήκε από την ύφεση της δεκαετίας του ‘80, χρόνια γνωστά και ως Dark Age.

Η ταινία επικεντρώνεται στην ομάδα νέων τότε, φιλόδοξων animators και κινηματογραφιστών όπως ο Tim Burton, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί ενάντια στον εξωτερικό ανταγωνισμό αλλά και στα στελέχη της παλιάς φρουράς του στούντιο ώστε να διεκδικήσουν ξανά τον τίτλο της καλύτερης .
εταιρείας animation στον κόσμο.

Δεν είναι ούτε λίγο βαρετό ή PR-ίστικο όσο ακούγεται. Κράτα κοντά σου χαρτομάντιλα.

Crimson Tide

Kλειστοφοβικό θρίλερ δράσης του 1994, με Denzel Washington και Gene Hackman σε σκηνοθεσία Tony Scott, γύρω από μία απίστευτα φορτισμένη στρατιωτική μονάδα ενός υποβρυχίου. Αποκομμένο από την ηπειρωτική χώρα, το πλήρωμα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο ηθικό δίλημμα όσο ο πυρηνικός πόλεμος γίνεται επικείμενος – φιλοσοφίες αμφισβητούνται, στρατιώτες υποχρεώνονται να αποφασίσουν σε ποιον θα είναι πιστοί, γενικά όλοι περνάνε άθλια για να περάσουμε εμείς υπέροχα. Μπορεί να μην είναι η πιο εμβληματική πολεμική ταινία, αλλά είναι ένα ό,τι πρέπει ‘90s θρίλερ από αυτά που δεν φτιάχνονται πια και το βρίσκεις στο Disney+.

Can You Ever Forgive Me?

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το Can You Ever Forgive Me? ακολουθεί τη Lee Israel (Melissa McCarthy), μίας Εβραίας λεσβίας συγγραφέως που αποφασίζει να ενισχύσει την αποτυχημένη της καριέρα της πλαστογραφώντας σπάνια λογοτεχνικά γράμματα άλλων, διάσημων συγγραφέων και πουλώντας τα ως αληθινά. Αυτό θα το πετύχει με τη βοήθεια του ματαιόδοξου περιπλανώμενου Jack Hock (Richard E. Grant).

Το φιλμ τριών υποψηφιοτήτων Όσκαρ – για τους δύο πρωταγωνιστές του και το διασκευασμένο του σενάριο – της Marielle Heller, μίας δημιουργού που δε φαντάζεσαι ποτέ το πόσο θα σε εκπλήξει βάσει των ιστοριών που διαλέγει να πει, είναι μεταξύ άλλων η ιστορία μίας φιλίας ανάμεσα σε μία καυστικής λεσβίας και ενός πνευματώδους γκέι άνδρα – μία μοναδική συνέργεια που σπάνια, αν ποτέ, απεικονίζεται στη μεγάλη οθόνη.

ΠΗΓΗ: oneman.gr